vissza a főoldalra elérhetőség, email

fitneszgép javítás
futópadok

A futópadok rendszeres karbantartást igényelnek. Ha ezt elmulasztjuk, elég gyorsan felütheti a fejét valamilyen hiba. Legalább havonta egyszer el kell végezni az alábbi teendőket:

- futószalag alatti szilikonos olajozás
- futószalag feszességének ellenőrzése
- futópad és környéke portalanítása

A portalanítást évente célszerű a gép beljesében is elvégezni. A por felhalmozódva túlmelegedést okoz az elektronikában, ami komoly hibákhoz vezethet. Ehhez kérje szakember segítségét, illetve ha önállóan végezné, igen körültekintően járjon el, a gépkönyv előírásait betartva, áramtalanítás után.

A futópadok érzékenyek a nedvességre, hőmérséklet ingadozásra. Ne használjuk télen fűtetlen helyen, nyirkos pincében, garázsban, ne tartsuk nyitott helyen. Ha hosszabb ideig nem használja futópadját, akkor is száraz helyiségben tárolja. Az évekre elfeledett, vagy használtan vásárolt gépeket újbóli használatbavételük előtt érdemes átnézetni, nehogy a biztosítékok lecsapásával vagy egy költséges javítással induljon az edzés.

Fontos a megadott terheléseken (edzésidő/nap) (maximális testsúly) belül maradni és minden szalagindítást üresen végezni A szalagra csak annak egyenletes, lassú haladása közben lépjünk rá, majd ezután növeljük a sebességet.

Fenti tanácsok betartásával az elektronika és a motor hosszabb ideig tökéletesen fog működni, de idővel egyes kopóalkatrészek mindenképpen cserélendők. Ilyenek a kopott, szakadozott futószalag, a futószalag alatti repedt koptatólemez, a motorban lévő elfogyó szénkefék és a zajos csapágyak. Ezeket kedvező áron pótoljuk.

szobabiciklik

A szobabiciklik kevésbé érzékenyek a karbantartásra, házilag nem is szükséges többet tenni, mint száraz, télen fűtött helyiségben tartani. Jellemző meghibásodás a lendkereket meghajtó szíj elhasználódása, szakadása, a szabadonfutó és a csapágyak (egyszerűbb biciklik esetén csúszóperselyek) kikopása. Ezek tünetei lehetnek a különböző zörgések, nyikorgások, recsegések vagy a pedál hirtelen megszorulása illetve megszaladása is.

Felmerülhet még a nehézségi szint állító kerék vagy szervomotor hibája, a computer működésképtelensége, továbbá gyengébb típusoknál a váz terheltebb részeinek törése, a pedálfejek szétesése, a lábfejet rögzítő szíj szakadása. A hibák túlnyomó többsége egyszerűen, olcsón elhárítható.

sífutógépek

Ezek a gépek (hívhatjuk őket elliptikus trénereknek is) szerkezetileg nagyon hasonlítanak a szobabiciklikre. Úgyanúgy lendkerék és általában mágnesfék, ritkábban dörzsfék adja a pedálerőt. A pedál viszont itt egy futólécre csatlakozik és pár további alkatrésszel a karunkat is bevonja a mozgásba. Ugyan ülést nem találunk rajta, de a mogzó elemek miatt kicsit bonyolultabb a felépítés. Ettől azonban nem kell a szobabiciklikénél drágább javításokra számítani.

evezőgépek
kondigépek
fitneszgép szerviz, fitneszgép javítás
fitneszgép szervíz
fitnessgép szerviz, fitnessgép javítás
fitnessgép szervíz
futópad szerviz, futópad javítás, futópad szervíz
szobabicikli szerviz, szobabicikli javítás
szobabicikli szervíz
szobakerékpár szerviz, szobakerékpár javítás
szobakerékpár szervíz
sífutógép szerviz, sífutógép javítás
sífutógép szervíz
elliptikus tréner trainer javítás
elliptikus tréner trainer szerviz
elliptikus tréner trainer szervíz
kondigép szerviz, kondigép javítás, kondigép szervíz
Budapest, Nagytétény, XXII. kerület, XI. kerület, Diósd, Érd, XXI. kerület
szerviz: (06 1) 31 90 580
mobil: (06 20) 947 3837
e-mail: info@gepcenter.hu
bővebben: "ELÉRHETŐSÉG, EMAIL" menüpont


raklapos áru rögzítésére, csomagolásra ajánljuk:
vissza a főoldalra